Category Archives: Geen categorie

Opening expositie ‘IJsvis en Oostenwind’

Zondagmiddag 5 juli, klokslag half vier opende de zomerexpositie ‘IJsvis en Oostenwind’ waarin werk van mij en van Saskia Boelsums te zien is. Fijn om zoveel mensen welkom te heten en uitleg bij het werk te geven.

Peter Veen dichtte er de volgende woorden over.

“Het was of Onze Lieve Heer zelf om exact half vier de expositie van Saskia Boelsums en Saskia Jans in de Grote Kerk in Emmen opende met een felle bliksemflits en een knetterende donderslag. Toch overklaste de wethouder Bouke Durk Wilms dat beginschot moeiteloos met een eigen gedicht voor de meer dan honderd bezoekers, breide en spon taalwever Egbert Hovenkamp II woorden om de geest te inspireren en resoneerden de eerste twee scènes van John Cage’s Four Walls door de kerk als reactie op de soms felle en soms ingehouden en dan weer woeste akkoorden die Marijke de Gruil uit de vleugel toverde. En in de stille spanning, in de onzekerheid of het slotakkoord geklonken had of dat er nog één toetsaanslag volgen zou, greep de kerkklok in met een enkele slag als onverwachte finale. Dankjewel als je erbij was. We hopen dat je genoten hebt. En als je vandaag niet kon, de expositie is er nog tot 14 september”.

(klik op de foto’s voor grote afbeelding)

ijsvis en oostenwind

 

 

 

Foto: Peter Veen

 

 

 

 

 

 

 

 

_1050579web

_1050558web

Foto’s: Jan van Zelderen

 

 

 

 

 

 

 

11721201_704279466370729_21880493_nFoto: Erik Stoffers

 

Kunst aan de Vaart in Assen, 12 en 13 september

Dit jaar laat ik tijdens Kunst aan de Vaart in Assen verschillende werken zien. Meer informatie volgt.

Foto-expositie ‘IJsvis en Oostenwind’ van 6 juli tot en met 15 september

Deze zomer exposeer ik samen met beeldend kunstenaar Saskia Boelsums in de Grote Kerk in Emmen. De titel van de expositie is ‘IJsvis en Oostenwind’. Naast fine art werken ook een selectie van documentair werk te zien zijn van de verschillende reizen die ik maakte naar Venetië, waarin het (over-)leven in een openluchtmuseum in beeld is gebracht.

De expositie loopt van 6 juli tot en met 15 september. De expositie wordt geopend op zondag 5 juli om 15.30 uur door wethouder gemeente Emmen Bouke Durk Wilms, gevolgd door een optreden van taalwever Egbert Hovenkamp II en een kort programma met pianomuziek van John Cage door pianist Marijke de Gruil.

Fotofestival Naarden

Leuk! Van 14 mei tot en met 21 juni 2015 hingen drie werken in een serie ‘Buitenwereld, binnenzee’ op het tweejaarlijks fotofestival in de Vestingstad Naarden. De foto’s werden gepresenteerd op “the fence”, een lange rij foto’s van nieuwe gepresenteerde Nederlandse talenten.

Foto-expositie “Offline” 30.11.2014-28.02.2015

Van 30 november 2014 tot en met 28 februari 2015 is de expositie “Offline” te bezoeken bij Woontheater De Eclips in Assen. Tijdens deze expositie zijn 32 fine art prints te zien. In de werken is veelal de mens en haar inwoners zichtbaar, terwijl in sommige andere werken de afwezigheid daarvan duidelijk voelbaar is. Het adres is Zendmastweg 14 in Assen.