Opening expositie ‘IJsvis en Oostenwind’

Zondagmiddag 5 juli, klokslag half vier opende de zomerexpositie ‘IJsvis en Oostenwind’ waarin werk van mij en van Saskia Boelsums te zien is. Fijn om zoveel mensen welkom te heten en uitleg bij het werk te geven.

Peter Veen dichtte er de volgende woorden over.

“Het was of Onze Lieve Heer zelf om exact half vier de expositie van Saskia Boelsums en Saskia Jans in de Grote Kerk in Emmen opende met een felle bliksemflits en een knetterende donderslag. Toch overklaste de wethouder Bouke Durk Wilms dat beginschot moeiteloos met een eigen gedicht voor de meer dan honderd bezoekers, breide en spon taalwever Egbert Hovenkamp II woorden om de geest te inspireren en resoneerden de eerste twee scènes van John Cage’s Four Walls door de kerk als reactie op de soms felle en soms ingehouden en dan weer woeste akkoorden die Marijke de Gruil uit de vleugel toverde. En in de stille spanning, in de onzekerheid of het slotakkoord geklonken had of dat er nog één toetsaanslag volgen zou, greep de kerkklok in met een enkele slag als onverwachte finale. Dankjewel als je erbij was. We hopen dat je genoten hebt. En als je vandaag niet kon, de expositie is er nog tot 14 september”.

(klik op de foto’s voor grote afbeelding)

ijsvis en oostenwind

 

 

 

Foto: Peter Veen

 

 

 

 

 

 

 

 

_1050579web

_1050558web

Foto’s: Jan van Zelderen

 

 

 

 

 

 

 

11721201_704279466370729_21880493_nFoto: Erik Stoffers

 

This entry was posted in Geen categorie.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*